Dat heeft serieuze effecten: uit onderzoek van het ministerie van BZK blijkt dat politici die te maken hebben met online haat, kan leiden tot terugtrekker van sociale media, dat politici zich niet meer vrij uitspreken en zelfs kunnen uitvallen. Dit onderzoek laat ook zien dat onderlinge steun een positief effect heeft op de weerbaarheid.
Inhoud van de training
De training ‘Samen weerbaar bij online haat’…
- Faciliteert een gezamenlijk gesprek over de uitingen en gevolgen van online haat;
- Legt uit hoe je online haat kunt herkennen;
- Maakt duidelijk wat je zelf kunt doen om jezelf en de organisatie online veiliger en weerbaar te maken; en
- Hoe je als collega’s zorgt voor goed georganiseerde onderlinge steun.
Wat levert het op?
Na het afnemen van de training weet je zowel op persoonlijk niveau en als groep beter hoe je online haat herkent, hoe je jezelf online beschermt, wat jij en je collega’s nodig hebben in de omgang met online haat – zodat iedereen hun werk kan blijven doen, en heb je vervolgstappen besproken voor het intern inrichten van die onderlinge steun.

Praktische informatie
Datum: 8 november
Tijd: 10:30 – 15:00
Locatie: Zalencentrum Valkenhof, Witte Valkenstraat 2, 9411 LG Beilen
Aanmelden: Schrijf je in door ons een e-mail te sturen [email protected]

Trainer: Modjeh Feili
Mojdeh Feili (1989) is schrijver, redacteur, boekrecensent en programmamaker. Hen schrijft voor Het Parool, Oneworld, Storytel, Dipsaus en Lilith Magazine. In 2021 werd hun verhaal ‘Zeemeermens’ gepubliceerd in de bundel Damn Horny en in 2020 verscheen hun verhaal ‘Eindelijk als Alice’ in de bundel De goede immigrant. Daarnaast werkt hen mee aan diverse literaire festivals en culturele programma’s.